Moby En Ayla

HOE IS MOOB ONSTAAN?

Toen mijn hond Moby zich op een camping plots los trok en op een andere hond vloog en daarbij ook twee mensen trachtte te bijten die hem wilde vangen, wist ik het even niet meer. Al jaren deed ik elke oefening die de hondenschool me voorschreef maar het lukte maar niet om hem op een rustige manier bij andere honden te laten werken of om de band op te bouwen waar we duidelijk alle twee zo naar verlangden. Niet alleen voelde het aan als een persoonlijk falen als baasje, ook kreeg ik allerhande advies van buitenaf dat me niet verder hielp of me zelf aanraadde om Moby te laten inslapen.

Paw

Na dat incident op de camping, toen ik van de shock bekomen was, wist ik dat het tijd was voor de verandering die het beste uit mij en Moby zou halen. We volgden verschillende workshops en door de vooruitgang die we boekten, gaande van positief oogcontact tot die euforie van eindelijk te ervaren wat echt samenwerken is, besloot ik een opleiding tot hondentrainer te volgen. Die opleiding en talloze andere workshops zorgden ervoor dat ik niet enkel Moby zoveel beter verstond, maar ook andere honden en hun baasjes kan helpen om die fijne band te creëren.

Paw

Terwijl ik de band met Moby, oftewel Moob, koesterde en ik na mijn studies aan de slag ging als grafisch ontwerper bleek er nog één puzzelstuk te ontbreken dat al mijn passies zou combineren. De liefde voor honden en interesse in hun psychologie sijpelde logischerwijs ook door in mijn grafische ontwerpen die zich steeds meer concentreerden op visuele vertalingen van trainingen of gedrag. En steeds meer hondenbaasjes hielp ik een betere band met hun hond te ontwikkelen. Plots werd alles duidelijk! Ik kan mijn ervaring in de grafische sector combineren met mijn kennis van hondengedrag en zo mijn kleurrijk en optimistisch steentje bijdragen aan een moderne hondenwereld. Onder de naam MOOB huizen nu de ontwerpen, projecten en trainingen die bij deze visie aansluiten. Zo stond mijn grootste inspiratiebron, Moby, ook aan de oorsprong van mijn carrière als grafisch hondentrainer.

Paw

Wil je nog meer weten?

Of heb je zin gekregen in een training of samenwerking?

Aarzel dan niet om me te contacteren.

Tot snel! Groetjes Ayla

Paws
Begeleiding

BEGELEIDING OP MAAT

Elke trainingssessie is specifiek voor jullie als team. De lessen worden steeds aangepast naar jullie noden en behoeftes. En we maken tijd om problemen of zaken te bespreken en aan te pakken.

POSITIEF TRAINEN

We streven naar een goede band tussen pup en baasje. We focussen ons op het gewenste gedrag van je pup en gaan dit belonen.

Positief
Paws
Paws
Individueel

INDIVIDUELE LESSEN

Jullie hebben mijn volledige aandacht. De oefeningen kan je zonder afleidingen uitproberen in de praktijkruimte in Moorsel.

VISUELE ONDERSTEUNING

De lessen worden ondersteund door zelf gemaakte trainingsfiches. Daar staat elke oefening uitgelegd. Zo kan je thuis ook oefenen zonder problemen.

Fiches
Paws