Ik ben Ayla, grafisch ontwerper en puppycoach. Samen met mijn partner, twee border collies en kat woon ik in Moorsel bij Aalst waar je eveneens het MOOB-hoofdkwartier kan vinden.

Honden zijn de rode draad doorheen mijn leven. Ik groeide op met een duitse herder Idefix. Op mijn 17e kocht ik zelf mijn eerste hond van een boerderij: Moby. Hij is de reden waarom ik me ben gaan verdiepen in honden en hun gedrag. We hebben samen een hele weg afgelegd maar we werden zo’n mooi team doorheen ons groeiproces!

Later volgde Kina, zij leerde me voelen. Door haar gevoelig kantje heb ik mezelf ook beter leren kennen. Ik fokte met Kina een nestje, ze zette vier prachtige pups op de wereld. Kina was een prachtmoeder en dit hele avontuur triggerde mij om me in de fokkerswereld te verdiepen.

Één van Kina haar pups, Saga, is bij ons gebleven. Zij heeft me nog meer doen inzien dat je verwachtingen moet leren loslaten. Sinds haar komst ben ik me ook gaan bijscholen in de natuurlijke ondersteuning.

Intussen hebben we afscheid genomen van Moby die intussen 12 jaar oud was. Zijn wijze lessen hier op aarde zijn gegeven, ik moet nu zelf verder aan de slag. Wil je meer lezen over dat moeilijke maar ook mooie afscheid? Check mijn blogpost!

Elke hond, elk dier in mijn leven brengt me wat bij. En dat vind ik zo fascinerend! Mijn focus bij het coachen ligt op pups. Ze zijn zo kwetsbaar en toch ook zo compleet. Ik begeleid je heel graag bij de opvoeding van je pup(s) op een liefdevolle manier.

OPLEIDINGEN & BIJSCHOLINGEN

In 2013 volgde ik mijn eerste lezing over de lichaamstaal van honden. Daarna ben ik zelf meer beginnen zien hoe honden communiceren. In 2016 kwam ik voor het eerst in aanraking met een opleiding voor professionals: Balans & Coördinatie. En begin 2018 was ik ‘volle gas’ vertrokken! Ik startte mijn opleiding tot hondentrainer en volgde verschillende lezingen & workshops. Tot op de dag van vandaag blijf ik me bijscholen. De hondenwereld is super boeiend en ik wil hier gewoon meer over weten!

BEKIJK ALLES