Nellie, de hond die niet wist hoe hond te zijn

Ik contacteerde Ineke voor een lezing die ze geeft over hoogsensitieve honden, Dogsitief. Bij ons mailverkeer ging het ineens: ‘Hé, nu besef ik plots dat jij van MOOB bent!’ En zo startte een ge-wel-dige samenwerking! Ineke vertelde me over haar project, een sensibilisatie met focus op de gevoeligheden van Mechelse herders. Zou het niet super zijn moest haar verhaal ook een beeld krijgen? Tuurlijk wel! Dus ik ging aan de slag. Het zouden 30 illustraties worden. Elke dag werd er een stukje van het verhaal gepost samen met een tekening van Nellie.

Even had ik het moeilijk, zo’n grote opdracht… Ging ik dat wel aankunnen? Dagen gingen voorbij en ik kreeg niks op papier. Na een duwtje in de rug begon ik toch te tekenen. Het was wat regelen aangezien kerst in de aanloop was en ik dus ook nog extra opdrachten binnenkreeg. Maar… Het lukte! Ik tekende soms een hele dag, soms tot een kot in de nacht, een snelle schets tussendoor, … Wat gaf het een voldoening om Nellie haar verhaal te tonen met illustraties!

Ik weigerde het hele verhaal te lezen vooraleer ik begon met tekenen. Dus las ik twee hoofdstukken om daarna die twee te tekenen. Dat deed ik elke dag, of als ik helemaal in mijn nopjes was deed ik vier hoofdstukken. Dat zorgde ervoor dat ik helemaal in mijn Nellie-bubbel zat en kon ik zo perfect meeleven met de reacties die gepost werden op Nellie’s verhaal! Het verhaal eindigde met een pakkend nawoord, daar heb ik zelf een traantje weg gepinkt. Echt knap hoe Ineke dit verhaal geschreven heeft!

Er kwamen vele mooie reacties op Nellie’s verhaal. Daarna kwam al snel de vraag voor een fysiek boek. Na een gezellige babbel met Ineke hebben we besloten om Nellie te vereeuwigen in een boek. De cover werd in kleur gemaakt en we lieten verschillende testen drukken. Maar nu is hij klaar! Zo trots dat we dit hebben gerealiseerd. Bedankt Ineke om me deze kans te geven en dit samen te willen verwezenlijken! 

Wil je ook graag het boek van Nellie lezen? Je kan het hier bestellen of mail mij (ayla@moob.be) voor een exemplaartje! Je krijgt niet alleen een prachtig verhaal, je steunt er ook Togheter Alive vzw mee red heart