Activiteiten

BBB

Body & Balance

Body & Balance is een mooie aanvulling voor alle honden vanaf 6 maand. Of ze nu sportambities hebben of wat onzeker zijn? Deze leuke en luchtige activiteit is toegankelijk voor elke hond. Tijdens de sessie(s) dagen we je hond fysiek én mentaal uit. We oefenen op verschillende materialen, van balanskussens tot cavaletti's. En we gaan aan de slag met leuke tricks die je makkelijk thuis kan oefenen.

Waar is body & balance allemaal goed voor?

  • Zelfvertrouwen: Doordat jouw hond uitdagingen aan gaat zal hij zijn angsten overwinnen en zal het zelfvertrouwen gaan groeien.
  • Lichaamsbesef: Je hond leert zijn lichaam beter kennen, hij leert waar hij best zijn pootjes neerzet en wat hij allemaal kan doen met zijn lichaam.
  • Concentratievermogen: Body & Balance is best een uitdaging, fysiek maar ook mentaal. Je hond leert om zich te concentreren tijdens de oefeningen.
  • Vertrouwensband tussen hond & baasje: Door samen te werken en je hond te begeleiden tijdens de oefeningen zal jullie band versterken en zal het vertrouwen (wederzijds) toenemen.

Deze activiteit gaat door in het MOOB-hoofdkwartier (Koebrugstraat 57, 9310 Moorsel). Een sessie Body & Balance duurt een half uur en kost 30 euro. Heb je de smaak te pakken dan kan je ook kiezen voor een pakketje van 3 sessies voor 80 euro.

Sta jij al te trappelen om lekker leuk bezig te zijn met jouw hond?

PuppyParcours

Puppy Parcours

Je puppy een super start geven en zijn vertrouwen in jou en de buitenwereld laten groeien? Dan is het Puppy Parcours iets voor jullie! Het biedt een stevige basis en is toegankelijk voor alle pups vanaf 8 weken. Of je nu sportambities hebt of je pup is wat terughoudend, elke pup is welkom. Tijdens de sessie(s) dagen we je pup fysiek én mentaal uit. We oefenen op verschillende materialen, van balanskussens tot foamblokken. En we gaan aan de slag met leuke puppy-tricks die je makkelijk thuis kan oefenen.

Waarvoor is het Puppy Parcours allemaal goed?

  • Zelfvertrouwen: Doordat jouw puppy uitdagingen aan gaat zal hij zijn angsten overwinnen en zal het zelfvertrouwen gaan groeien.
  • Lichaamsbesef: Je puppy leert zijn lichaam beter kennen, hij leert waar hij best zijn pootjes neerzet en wat hij allemaal kan doen met zijn lichaam.
  • Concentratievermogen: Het Puppy Parcours is best een uitdaging, fysiek maar ook mentaal. Je puppy leert om zich te concentreren tijdens de oefeningen.
  • Vertrouwensband tussen hond & baasje: Door samen te werken en je pup te begeleiden tijdens de oefeningen zal jullie band versterken en zal het vertrouwen (wederzijds) toenemen.

Deze activiteit gaat door in het MOOB-hoofdkwartier (Koebrugstraat 57, 9310 Moorsel). Een sessie Puppy Parcours duurt een half uur en kost 30 euro. Heb je de smaak te pakken dan kan je ook kiezen voor een pakketje van 3 sessies voor 80 euro.

Samen met je puppy op avontuur?

PuppyPlayground

Puppy Playground

Speciaal voor fokkers die hun pups de wereld willen laten ontdekken is er de Puppy Playground! Het MOOB-hoofdkwartier wordt omgetoverd tot een heuse puppy speeltuin met verschillende objecten, ondergronden en geluiden. Waar de puppy's kunnen ontdekken, klimmen, snuffelen, voelen, balanceren, rennen, enz.

Het is tegelijkertijd een onderdeel van de socialisatie én het helpt bij de fysieke- en mentale ontwikkeling van de pups. Ze leren hun lichaam beter kennen en krijgen meer zelfvertrouwen door uitdagingen aan te gaan en hun angsten te overwinnen.

De Puppy Playground gaat door in het MOOB-hoofdkwartier (Koebrugstraat 57, 9310 Moorsel). De pups gaan gedurende een uur op ontdekkingstocht en dat kost 60 euro*. Het nestje pups is welkom vanaf de leeftijd van 6 weken. Extra leuk: breng de toekomstige eigenaars mee naar de puppy playground en laat ze meegenieten van hun pup op ontdekkingstocht.

Jouw nestje pups extra socialiseren in de Puppy Playground?

*Fokkers die MOOB vertegenwoordigen krijgen 50% korting. Klik hier voor meer info.

DoggyDenkwerk

Doggy Denkwerk

Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat is het idee achter Doggy Denkwerk. Ideaal voor pups die nog veel te verkennen hebben, oudere honden die van spelletjes houden maar misschien geen lange wandelingen aankunnen, jonge honden met een onuitputtelijke bron aan energie of simpelweg als een toffe aanvulling op allerlei fysieke activiteiten zoals wandelen, agility of balans training. Denkwerk voorkomt verveling, daagt je hond uit om goed na te denken, traint het probleemoplossend vermogen, stimuleert het geheugen, wakkert de creativiteit aan en helpt de band tussen hond en baasje te versterken!

We gaan van start met een introductie over het hoe, wat en waar puzzelen met je hond. Je krijgt een basis over lichaamstaal zodat je weet wanneer je hond er genoeg van heeft en je leert hoe je een denkwerkje zelf kan opbouwen. Later gaan we samen aan de slag en geef ik nog enkele tips mee. Als kers op de taart krijg je nog enkele stappenplannen mee om zelf DIY denkwerkjes te maken.

Deze activiteit gaat door in het MOOB-hoofdkwartier (Koebrugstraat 57, 9310 Moorsel). Een sessie Doggy Denkwerk duurt een half uur en kost 30 euro. Heb je de smaak te pakken dan kan je ook kiezen voor een pakketje van 3 sessies voor 80 euro.

Zin om te snuffelen?